MYWine.png
Hem Produkter Kontakt Vinbutik
_MG_5070.JPG

      Gimmonet-Gonet                                                                                       

Besöksadress:

39 Gr Grande Rue

51190 Le Mesnil-sur-Oger

+33-982299315

Produkter från Gimonnet-Gonet >>

En familjehistoria 

Födda i två vinmakarfamiljer är det kanske inte förvånande att Anne Gonet och Philippe Gimonnet bestämde sig för att följa sina förfäders fotspår. 1986 skapades de första flaskorna Champagne Gimonnet-Gonet. Sedan dess har deras signum varit att producera champagner av högsta möjliga kvalitet.

År 2012 gick de samman med sin son, Charles, som delar samma engagemang och passion att fortsätta det som startades för många decennier sedan av tidigare generationer av familjen.

Vingårdarna

Företaget startade med bara 5 hektar år 1986 och äger idag 13,5 hektar, huvudsakligen i Grand Cru-byarna: Chouilly, Cramant, Oiry, Oger och Le Mesnil-sur-Oger - hjärtat av Chardonnay.

Dessutom äger de vinstockar i La Vallée de La Marne, i byarna Bouquigny, Vincelles, Verneuil och Trélou. Där odlas de två återstående Champagne-druvorna: Pinot Noir och Pinot Meunier.

Vinframställning

Arbetet i vinkällaren är den naturliga fortsättningen på det arbete som tidigare gjorts i vingårdarna. Därför väntar man tills druvorna uppnår sin optimala mognad innan skörd.

I vinkällaren finns resurser för att pressa druvorna från varje by (och även från varje enskild vingård) för sig. Det gör att man år efter år uppnår en jämn kvalitet i cuvéerna. 

 

Evenemang

2020-08-23 Vår vinbutik öppnar

Skriv in det du vill söka efter här

Följ oss